Mor, det har været verdens bedste dag

Helt søvndrukken, da vi kom hjem i går aftes, sagde D til mig “Mor, det har bare været verdens bedste dag i dag.” Nu skal der ikke sådan super meget til, før D erklærer noget som verdens eller universets bedste dag, men i går var en god dag, det var det uden tvivl. Vi har alle glædet os i flere måneder til at skulle til LEGO House Billund, og i går var endelig dagen. 

(Jeg ved godt, at der for et par uger siden var horder af bloggere og influcere, der var inviteret til LEGO House Billund, men vi var der, fordi vi som sæsonkortholdere blev tilbudt adgang før tid. Dette indlæg er derfor ikke reklame men udtryk for ren og skær begejstring fra vores side.)

Man skal ikke have fulgt meget med på mine kanaler, før man spotter, at vi er en familie, der elsker LEGO. Vi har rigtig meget LEGO. Både børnene men så sandelig også vi voksne. Da muligheden bød sig for at få tidlig adgang til det nyopførte (og ikke helt færdige faktisk) LEGO House Billund, ryddede vi kalenderen. Der måtte vi hen!

LEGO House Billund ligger helt centralt i Billund by, og køretiden er kun lige knap en time fra Aarhus. LEGO House er bygget op i en del, der kræver billet, og en del, der ikke gør.

Ganske gratis kan man besøge LEGO Store (husk det, hvis I er med af VIP-programmet), de tre spisesteder, LEGO Square og LEGO Forum. Det, der kræver billet, er de fire oplevelseszoner (læs mere om dem her), der centrerer sig omkring kreativitet, leg med andre, leg med logikken og leg med humøret. Noget super godt er, i vores optik, at der i alle fire oplevelseszoner er indrettet områder med Duplo, sådan at de mindre børn på intet tidspunkt er overset.

Helt oppe på toppen af LEGO House ligger Masterpiece Gallery, hvor super dygtige LEGO-fans fra hele verden udstiller deres værker. Enormt imponerende – og virkelig eksponeret – er de tre gigantiske dinosaurer. I kælderen ligger til gengæld den historiske samling, der viser udviklingen i LEGO fra snedkermester OKirk Kristiansens trælegetøj fra 1932 til den ubegribelige innovation, der kendetegner nutidens LEGO-sæt.

Vores umiddelbare vurdering af huset? Det er fantastisk, og D spørger allerede, hvornår vi skal af sted igen. Et godt råd: sæt hele dagen af. Vi var der 12-19, og vi nåede ikke en gang halvdelen 🙂

Adresse: LEGO House, Ole Kirks Plads 1, 7190 Billund

Åbningstider: LEGO House åbner den 28. september, og åbningskalenderen for 2017 kan ses her.

Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *