Hvordan har du det? altså rigtigt

“Hvordan går det så med dig?” “Joh tak, det går fint/stille og roligt/[indsæt selv]” Jeg har stillet det spørgsmål tusinde gange, og jeg er kommet med det svar tusinde gange, og mon ikke det er det samme hos jer. Et høflighedsspørgsmål og et høflighedssvar retur. Same shit, different day. Men hvorfor stiller vi de spørgsmål, når vi ved, at det er de mest intetsigende svar, der kommer retur? Hvornår har vi nogensinde spurgt “hey, hvordan går det?” og så fået et ægte og dybfølt svar retur? Både i den gode ende af skalaen og i den dårlige? 

Holder vi os tilbage, selvom vi føler, at vi virkelig er on a roll? Fordi vi er bange for, at det skal virke som pral og selvhævdelse?

Holder vi os tilbage, selvom vi føler, at det hele lidt sejler, og vi faktisk har brug for nogen, der vil lytte? Fordi vi er bange for at belemre andre med vores problemer, og de ikke oprigtigt vil høre, hvordan det går?

Jeg er selv skyld i begge dele. Både høflighedsspørgsmålet og høflighedssvaret, lige som jeg både har holdt mig selv tilbage på de gode og de knapt så gode dage. I sidstnævnte tilfælde kan man nogle gange være heldig, at der er nogen, der ser ind under fernissen (lige som tilbage i juli måned) og skræller højligheden og “jeg skal være stærk” (men for hvis skyld??) væk. De folk skal vi være taknemmelige for. Det samme bør vi være for de folk, der deler vores sejre med os. Dem, der under, ikke misunder, os, når det går os godt. De folk, bør vi også samle på og værne om.

Jamen hvordan har jeg det så? Tjo, jeg er lige dele angst og fortrøstningsfuld mht. aflevering af “den der afhandling” om mindre end fire måneder, ked af at vores aftensmåltid gik totalt skævt i dag (det endte med at koste os en dyb tallerken), glad i låget over at have haft en skøn aften i går med min mand og skønne kollegaer og måske så træt, at jeg bør droppen “jamen det kan man da ikke på en lørdag!” og bare så i seng, selvom klokken endnu ikke er halv ni.

Så… over and out herfra, men pssst! hvordan har du det?

 

Konkurrence på bloggen: VIND 500 kr. til Børnenes Kartel. Konkurrencen slutter søndag den 20. august 2017, kl. midnat. Deltag lige HER.

Share:

2 Comments

 1. 20. august 2017 / 05:52

  Kunne ikke være mere enig. Fint indlæg.

  • cand.mor
   20. august 2017 / 18:33

   Kæreste du, tusinde tak for det <3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *