Lille C 2 år // Fødselsdag med kanintema

I torsdags fyldte lille C 2 år, og i går lørdag holdt vi så den længe ventede fødselsdag med kanintema. Jeg synes, at det er noget så hyggeligt at have et lille tema for børnenes fødselsdage, men jeg går omvendt også meget op i, at det ikke må blive for kompliceret. I indlægget her deler jeg derfor vores “how to fødselsdag med kanintema” med oppyntning, menu m.v. 

Vi er – som så mange andre – rigtig glade for Jellycats bløde bamser, og særligt Jellycats bløde kaniner har lille C en del af. Derfor var det oplagt at holde fødselsdag med kanintema, og så bare bruge kaninerne som bordpynt. Således gjort. Derudover plukkede D og jeg nogle buketter blomster i haven, så vores gæster ikke var i tvivl om, at de var inviteret til en pigefødselsdag.

Lige siden D’s første fødselsdag har Sømanden og jeg købt engangsservice til eftermiddagshyggen. Det er bare så nemt at smide “opvasken” i en skraldespand og ikke bruge unødig tid i køkkenet. Samme modus fulgte vi i går og havde da klikket tallerkener og servietter med Liberty-print hjem fra engelske Meri Meri og naturligvis også kaninservietter fra danske Maileg (GAVE fra Børnenes Kartel).

Som jeg skrev ovenfor… det må helst ikke være kompliceret at holde fødselsdag, og særligt ikke en temafødselsdag. Menuen er derfor altid virkelig low key, og det faste indslag er boller i en eller anden variant, ost, marmelade m.v. samt frugt og grønt. Så er det i forhold til kagerne, vi går fuld skrald på tema.

Til lille C’s fødselsdags med kanintema skulle vi derfor naturligvis have en kaninkage, og hvad spiser kaniner? Gulerødder! Og derudover besluttede jeg mig i sidste minut (nærmest) for at prøve at lave marengsroser. Gik sådan nogenlunde, synes jeg.

Kaninkage: Denne kage så jeg på Pinterest (se billedet HER) og tænkte, at den måtte være tilpas enkel, til at jeg kunne lave den, og tilpas virkningsfuld, til at den ville passe til temaet. Kagen i sig selv er en gulerodskage bagt i en stor springform. Den runde kage skæres til to halvmåner og lægges sammen med creamcheesefrostning med lime (eller andet I synes om). Den store halvmåne lægges på et fad, og med en brødkniv skæres et par indhak til hovedet, hvor ørerne skal sættes fast. Kagen smøres op med smørcreme (250 g smør, 4-500 g flormelis og korn af en halv vanillestang piskes let og luftet), og kokosmel “klappes” på. Det er pelsen. Til sidst klippes af pap to ører, som farves lyserøde i midten, og sættes på kaninen. Voila!

Gulerødder: Kaninens gulerødder er bare en simpel brownie skåret til trekanter, der er smurt med orange smørcreme. Det grønne er bare grønglasur, der er sprøjtet på fader. Optimalt havde de været lavet af fondant og sat på kagen, men igen… ikke så kompliceret 🙂

Marengsroser: Frk. Jensen har en glimrende opskrift på marengs (jeg bager så mine ved noget lavere temperatur og tilsætter også en halv tsk. eddike). Marengsmassen sprøjtes til roser ved at bruge en stjernetyl (á la denne) ved at starte i centrum og bare fortsætte ud af.

Den lille bøf var i går iført denne kjole fra H&M Baby Exclusive (super, super blød!) og strømpebukser fra Liewood (GAVE), selvfølgelig med kaniner 🙂 Hun fik simpelthen så mange gaver, den heldige lille trut. Blandt andet en pusletaske og klapvogn til sin dukke Anna, masser af sportstøj, fine bøger med Cirkeline og nye sneakers. Syntes det var så morsomt, at min mor havde købt lille C’s gave hos Børnenes Kartel og min far hos Glade Rollinger. Så har man skolet sine forældre godt ud i netshoppingens fine kunst 😉

 

Konkurrence på bloggen: VIND 500 kr. til Børnenes Kartel. Konkurrencen slutter søndag den 20. august 2017, kl. midnat. Deltag lige HER.

Share:

4 Comments

 1. Ruth
  17. august 2017 / 17:47

  Hej cand.mor
  Jeg er så glad for at du ville lave et lille skriv om 2 års fødselsdagen. Så fint et tema at det er blevet nappet til den komme fødselsdag her i weekenden. Vi har også en lille frøken der runder toog elsker kaniner i alle udgaver. Og skønt at kage er så lige til at gå til, det havde jeg ikke gættet ud fra billedet på IG. Så tak. – Ruth

  • cand.mor
   17. august 2017 / 17:59

   Hej Ruth,

   Aj, det er jeg glad for at høre. Kopier bare alt det, I vil. Og ja, det er på ingen måde en avanceret kage at lave, og gulerodskagen kan jo også sagtens skiftes ud, hvis man er mere til chokolade eller andet.

   Ha’ en rigtig skøn fødselsdag!

   Hilsen Marina

 2. Tina KH
  21. august 2017 / 09:42

  Et stort men forsinket tillykke med den smukke fødselsdagspige.
  Sødt kanin tema:-)

  • cand.mor
   21. august 2017 / 09:47

   Tusinde tak for det, Tina!

   Ja, det var vi egentlig alle så tilfredse med. Nemt at planlægge, nemt at udføre, og kaninerne havde vi jo i forvejen 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *