Vi har aflyst vores ferie

Den forløbne uge er en af de uger, jeg helst ville have været foruden. Som jeg fortalte i mandags, blev lille C indlagt i isolation på Skejby med en heftig stafylokokinfektion (læs mere HER). Hele ugen har Sømanden og jeg været som på nåle, for ville vi nå at komme på ferie med afrejse søndag? Tja, nu er det søndag, og jeg sidder i vores eget soveværelse med computeren på skødet. Så vi aflyste vores ferie. 

Det vil være en temmelig stor overdrivelse at sige, at det er en af de sværeste beslutninger, jeg har truffet, men det var ikke desto mindre enormt svært for Sømanden og jeg at tage beslutningen og aflyse ferien.

Lille C’s infektion var genstridig, og hun var faktisk indlagt i isolation til og med onsdag aften (hvor hun igen blev forenet med sin elskede storebror – årh, de var søde!). Når man er bundet til en hospitalsstue hele døgnet, er der rimelig god tid til at tænke, både de positive tanker og så katastrofetankerne. Hvor har vi brugt meget tankevirksomhed på den ferie!

Vi har også glædet os. Ferien blev bestilt allerede i januar, og siden da har storebror D jævnligt talt om vores forestående ferie. Hvor meget han glædede sig til shortsvejr og bar mave, is hver dag, sand, strand og solskin og at flyve ikke mindst, for det har han nemlig aldrig prøvet før. Det var derfor også særlig svært for os at tage beslutningen om at aflyse, når nu vi kunne forestille os, hvor ked af det han ville blive.

Det blev en lang aften i fredags, da Sømanden og jeg skulle bestemme os for go eller no go, og vi var ikke mindre forvirrede af, at personalet på Skejby heller ikke var på samme hold i så henseende. Nogle sagde, at det skulle skam nok gå, og vi kunne få lidt ekstra medicin med, hvis nu der begyndt at komme nye elementer, og andre sagde, at hvis det var dem, ville de nok blive hjemme, og med små børns hud i solen er det bedst at være ekstra forsigtig.

Jeg skal spare jer for en 1:1 gengivelse af vores diskussioner frem og tilbage, men min kloge og indsigtsfulde gemal, der nok sommetider kender mig bedre end mig selv, slog hovedet på sømmet med følgende betragtning:

Hvis vi kun havde et barn, ville vi så være taget afsted? Nok ikke…

Tårerne strømmede ned af mine kinder, da vi sendte skadesanmeldelsen til forsikringsselskabet – endda mere hos D, da vi overbragte ham nyheden – men nu tror jeg, både i hjertet og i hovedet, at det var den bedste og mest fornuftige beslutning. Det er åbenbart en forældres lod at træffe vanskelige beslutninger…

Share:

10 Comments

 1. 4. juni 2017 / 19:02

  Øv, hvor ærgerligt… vi har selv prøvet en gang at måtte aflyse en ferie pga sygt barn, og selv om det ikke er sjovt, så er det som oftest det helt rigtige at gøre! Håber I får en god uge alligevel, og så kan det jo være at feriepengene kan bruges en anden god gang i stedet

  • cand.mor
   4. juni 2017 / 19:20

   Ja, det er super ærgerligt. Især fordi det er vores første “store” tur sammen (Bornholm og Hamborg tæller ikke helt). Jah, mon ikke de penge bliver brugt på noget andet sjovt 😉

 2. 4. juni 2017 / 19:18

  Åh altså! Det er så svært at være voksen nogle gange. Men jeg tror også at det var den rigtige beslutning. Isene kan I købe til fryseren og bar mave er det næsten også vejr til. Selvom det overhovedet ikke er det sammen, så er hospitaler i udlandet bare ikke det samme som de trygge rammer herhjemme. Hvis det nu gik galt. <3

  • cand.mor
   4. juni 2017 / 19:22

   Ja, og det er lige præcis det “hvis nu”, der bragte os på glat is. Og så alle de forholdsregler vi føler, at vi burde tage i relation til hende, sol og fremmede bakterier. Heller ikke fair at skulle rende rundt i langærmet og med lange bukser en hel uge i 25 graders varme.

 3. Tina KH
  4. juni 2017 / 19:30

  At være der for jeres syge barn er bedre end at rejse til verdens ende.
  Det er selvfølgelig meget ærgerligt, og I har glædet jer og trængte til at være sammen og hvile jer og lade op.
  Men sygdom er vi ikke Herrer over.
  Jeg har selv haft en kræftsyg datter som har været ind og ud af Riget i 5 år nu, så ved hvordan det er.
  Håber på det bedste og ønske god bedring til jeres datter.

  • cand.mor
   4. juni 2017 / 19:34

   Så enig, kære Tina! Det vanskelige hos er blot, at hun faktisk ikke er “rigtig” syg. Hun har på intet tidspunkt være ramt af infektionen på anden vis end det, vi kunne se på/i hendes hud. Humøret har været i top hele ugen, og lige nu er hendes hud så “bare” ved at hele færdig. Så en lidt besynderlig situation og det var det især også, da vi var indlagt. Vi havde en energiBOMBE på stuen, mens vi var omgivet af virkelig syge børn og deres familier. En markant og taknemmelighedsfordrende kontrast.

   Tak for din søde kommentar, og alt det bedste til dig og dine <3

 4. Eva J
  5. juni 2017 / 07:27

  Skynd jer at booke en ny rejse til om et par uger 🙂 rigtig god bedring med hende

  • cand.mor
   10. juni 2017 / 19:20

   Kunne være fristende, men argh, der er jo også lige det der med, at man også skal have både feriedage og tid til det 😉

 5. 6. juni 2017 / 17:36

  Åh, for pokker hvor træls for jer. Jeg håber snart lille C er på toppen igen så i kan glæde jer til – og komme afsted på – en ny rejse. God bedring med hende.

  • cand.mor
   10. juni 2017 / 19:21

   Ja, det er/var simpelthen så surt! Vi fandt dog hurtigt en backupplan, så vi fik ferie alligevel. Bare ikke helt den, vi (voksne) havde regnet med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *