Fem fantastiske

For fem kroner blandt godt fra det store vide internet, der i dag rummer både en tankevækkende dokumentar, vin, rejsetips, litteratur og historieformidling til børn.

Netflix: Minimalism: A Documentary

På vej i toget mod København så jeg i går Netflix-dokumentaren Minimalism: A Documentary, som jeg bliver nødt til at give et lille pip med på vejen. Jeg er totalt splittet, når det handler om minimalisme som livsstil. Dels er jeg vanvittig tiltrukket af tanken om at leve med mindre, være mere fokuseret på de ikke-materielle ting, og dels er jeg vild med smukke ting, godt design og gode historier. Vi ved alle, at børn ikke (nødvendigvis) trives bedst med et værelse fyldt med legetøj, men at deres fantasi får bedre spillerum med lidt færre ting. Er det ikke det samme for os voksne? Giver mindre fokus på fysiske goder ikke mere rum til at fokusere på værdier, adfærd, oplevelser, større økonomisk råderum? Jeg ved godt, hvad det politisk korrekte svar er, men samtidig vil jeg også tillade mig selv at falde i svime over en smuk kjole eller et par skøre slippers.

Hvad tænker I om alt med at forsøge at leve med færre ting?

Cup of Jo: How to drink wine like a sommelier

Jeg vil virkelig gerne være “god til vin”. Jeg synes, at folk, der ved en masse om vin, er så fascinerende. Jeg er bare ikke helt nået til at gå systematisk til værks og virkelig forsøge at lære noget. I denne post fra Cup of Jo er der masser af tips at hente, blandt andet denne tommelfingerregel: “You can’t go wrong if your food and wine are from the same country.”

Blog: Forlagsliv

Er I interesserede i litteratur – i bred forstand – er Lindhardt & Ringhofs blog stedet at gå hen. Der kan I blive klogere på dialogisk læsning, finde bookstagrammere at følge, inspiration til næste krimi og meget mere.

reading my tea leaves: Travel tips from a toddler

Jeg er vild med Erins indledning til dette indlæg, og så indeholder det også rigtig gode tips, vi bestemt vil tage med os, når vi tager på ferie.  “It must be known that a two-year-old is an intrepid trabeller: all gut checks and self-care and general enthusiasm for the new and unexplored. To be fair, a two-year-old is also a terrible traveller: indifferent to the desires of the group, unimpressed by cultural monuments, and utterly lacking in discretion or restraint when it comes to airing opinions. We can’t be perfect all the time.”

Ramasjang: Rod i historien

Jeg har det lidt ambivalent med Sigurd Barret, men jeg kan heller ikke nægte, at han kan nogle ting med formidling til børn. Både lille C og storebror er fuldstændig vilde med Rod i historien, hvor Sigurd arbejder på et museum med sin nevø Rune Sten.

Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *