5 ting vi går op i herhjemme lige nu

Det går vi op i herhjemme lige nu… 

… bøger

Jeg læser helt vildt i øjeblikket, og jeg elsker det! Jeg er inde i en rigtig god læsestime, hvor jeg faktisk hellere vil læse end se fjernsyn (argh, Reign på Netflix er dog lige undtaget det udsagn). Senest har jeg læst Lyset sletter nattens ord, og lige nu er jeg i gang med Sommergræs vinterorm, mens De dage med dig ligger og venter på mig på mit natbord. D og jeg slugte på fire dage Hundemand (vi venter allerede spændt på 2’eren), og lille C har virkelig fundet glæden ved pixi’erne. Især denne lille bog med otte Peter Pedal pixi’er samlet i en.

Til de læselystne: I anledning af Verdens Bogdag har Saxo resten af i dag -20% (som minimum) på alle bøger, e-bøger og lydbøger. De allerbedste tilbud finder I her.

… party planning

I lørdags holdt vi Sømandens fødselsdag med brunch, flødeboller og citrontærte (til de nysgerrige: tarte au citron meringuée efter denne opskrift). Rimelig nem fødselsdag at planlægge. Om lidt over to måneder står den på 5 års fødselsdag. Knapt så nem fødselsdag at planlægge. Jovist, D var ude i god tid med at “informere mig” om sit tema, men vejen fra vision til udførte planer kan godt være lidt lang med en så visionær co-party planner 🙂 Senest har jeg tænkt lidt på invitationen til hans fødselsdag,  og den kan I se lidt af ovre på min instagram story.

… Bullerfnis

Sang og dans – og generelt bare fjolleri – er noget af det bedste i en børnefamilie, hvor tidsplanen til tider kan være lidt stram, og hvor der godt kan gå lidt meget hverdag i den. Heldigvis skal der ikke meget overtalelse til, før Sømanden og jeg finder youtube frem og laver børnedisko hjemme i køkkenet. D er glødende Nephew- og Red Hot Chili Peppers-fan, men hvis vi også skal have lillesøster med til disko, finder vi de gamle Bullerfnis-klip frem og tosser rundt til Løb, Samson, løb, Mini Max, Smilende Sussi og alle de andre.

… sommerferie

Åh, nu er vores sommerferie inden for rækkevidde. Vi glæder os så meget! Det betyder også, at vi (ah, måske mest jeg) er gået i planlægningsmode. Hvad vil være smart at pakke med, hvad kan vi undvære m.v.? Vi skal helt klart have tænkt underholdning til både lufthavn og flytur med ind i ligningen. Vi har allerede bestemt os for at købe nogle gode høretelefoner til begge børn (de her fra Philips har jeg hørt godt om), så de kan lytte til lydbøger og se lidt film. Har I andre gode råd til at rejse med børn, så please hit me.

… og sidst – men bestemt ikke mindst – LEGO

Det er ikke altid helt nemt at købe fødselsdagsgaver til min kære mand, og dette år var jeg ærlig talt lidt på bar bund, hvis det ikke skulle være “fornuftige” gaver. Jeg har ingen idé om, hvornår jeg kom på det, men i år blev hans fødselsdagsgave ikke til manden, men til barnet i ham. En KÆMPE æske LEGO. Nærmere bestemt denne LEGO Advanced Models Modular Buildings Parisisk Restaurant (passede jo meget fint til vores tarte au citron, ikke? :)). Nøj, han blev glad, rigtig glad, og D blev mindst lige så overrasket og glad som sin far. Søndag gik derfor med LEGO-byggeri og -nørderi, og vi stornød det!

Til de nysgerrige: LEGO Modular Buildings har i år 10 års jubilæum, som bliver fejret med udgivelsen af jubilæumssættet Butiksgade (mere end 4.000 brikker!), som Sømanden og jeg nu lurer helt vildt på. Den pariske restaurant er den tiende modulbygning, og Detektivens kontor, som Sømanden har i forvejen er nr. 11 i rækken. En anden bygning, vi vildt godt kunne tænke os, er Rådhuset (se evt. videoen her), som desværre ikke laves mere.

Hvad går I op i hjemme hos jer?

Share:

2 Comments

 1. 24. april 2017 / 19:55

  Tak for at minde mig om Bullerfnis. De var og er jo alt for skægge. 🙂

  • cand.mor
   25. april 2017 / 06:24

   Jaaa, det er de nemlig. Ulempen er så blot, at sangene er så fængende, så jeg har simpelthen så mange gange haft dem på hjernen hele arbejdsdag 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *