VIND de to skønne bøger om And og Bjørn

Reklame | Konkurrencen er sponsoreret af Høst & Søn

*** Konkurrencen er SLUT, og vinderen blev Ida, der har modtaget en mail fra mig. ***

Børnelitteratur er forunderlig (ja, jeg har før erklæret min kærlig til børnebøger og gør det gerne igen). Bøger til børn kan sætte dybe tanker og snakke igang, de kan vække undren og pirre nysgerrigheden, og de kan få børn til at klukle. Sidstnævnte har jeg især en forkærlighed for. Jeg er VILD med, at det ikke kræver en tegnefilm og manisk animerede karakterer at få hverken storebror eller lillesøster til at klukle og miste balancen af bar latter. 

I januar stiftede jeg for første gang bekendtskab med And og Bjørn, og lige præcis denne komiske duo fanger begge børn og kan få begge til at grine højlydt, og det er bestemt ikke ligetil at finde bøger, der appellerer til både en 1,5- og en 4,5-årig.

And og Bjørn er naboer. Bjørn er stille og rolig, værdsætter sin tid alene, fordybelsen. And er… ja, And er præcist det modsatte af Bjørn og ENORMT opmærksomhedskrævende. Der er bare lige det, at And og Bjørn også er naboer! I bøgerne Jeg HAR jo sagt godnat! og Jeg HAR jo sagt, at jeg kan lide dig! får Bjørn bestemt sit hyr med And. Til stor morskab for børnene.

Bøgerne er skønne for D på 4,5 år, fordi han forstår humoren. Han forstår det skægge i, at And ikke lader Bjørn være i fred, og at And foreslår den ene tossede ting efter den anden til Bjørn, når Bjørn mest af alt bare vil ligge under sin varme dyne. Bøgerne er ligeledes en fornøjelse at læse sammen med lille C, fordi hun netop nu er blevet så stor, at hun kan klare en rigtig historie. Teksterne på hver side er ikke lange, så hun når ikke at miste koncentrationen, inden vi skal bladre. Derudover er bøgernes tegninger helt fænomenale, og der er masser af snakke om med en lille størrelse som hende med et hastigt voksende ordforråd.

Jeg HAR jo sagt godnat! og Jeg HAR jo sagt, at jeg kan lide dig! er eminente børnebøger, og jeg er derfor rigtig glad for at kunne fortælle, at Høst & Søn gerne vil udlodde en samlet pakke af begge bøger til en af jer.

Alt, I skal gøre for at vinde denne dejlige bogpakke, er at lægge en kort kommentar her til indlægge og fortælle, hvem I vil læse bøgerne sammen med. Og så må I da også gerne afsløre, om der er mest And eller Bjørn i jer 😉 Derudover skal I bare krydse fingre!

Jeg trækker en vinder søndag den 19. marts 2017 kl. midnat.

Som altid giver det god karma at smide et par likes efter mig på Bloglovin’ og/eller på facebook, men det er ikke et krav for deltagelse. Hvis I allerede liker mig på Bloglovin’, må I hjertens gerne klikke på hjertet på indlægget.

Er I interesserede i at læse det nyeste om Høst & Søns børnebogsunivers, kan jeg bestemt anbefale jer at følge med på instagram HER.

Held og lykke! ♥

Share:

26 Comments

 1. Johanne
  10. marts 2017 / 17:13

  Jeg elsker også børnebøger og at læse med mine unger. Mine børneflok har heldigvis taget bøgernes magiske verden til sig og det er selvfølgelig storesøster på 5 år, mellemstepigen på 2 år og bettemanden på 3 måneder, som jeg vil læse bøgerne om Bjørn og And sammen med (hvis jeg bliver den heldige vinder).
  Jeg er klart mest Bjørn, men øver mig på at få Anden ind i mit liv!

 2. Lisbeth
  10. marts 2017 / 18:06

  Min datter er også så småt begyndt at interessere sig for bøger, så hun og jeg skal da læse de fine bøger. Jeg er helt klart mest bjørnen, men min datter er (vel som de fleste børn) da pænt opmærksomhedskrævende som anden

 3. Sisse
  10. marts 2017 / 19:02

  Jeg er sikker på, at min søn vil elske fortællingerne om And og Bjørn – og at jeg også vil! Vi deler nemlig også kærligheden til bøger. Og som mange andre bog-elskere er jeg også udpræget Bjørn – And er noget jeg øver mig på hver dag.

 4. Mette Kristensen
  10. marts 2017 / 19:15

  Jeg vil læse den med min datter på 4½ og søn på 2 år.
  Jeg tror jeg er mest bjørn 🙂

 5. 11. marts 2017 / 06:13

  Min datter og jeg skal hygge os med bøgerne. Jeg er nok en Bjørn og hun er en and

 6. Annette Johansen
  11. marts 2017 / 07:17

  Jeg vil læse bøgerne for mit barnebarn Anna, det er så skønt at jeg igen kan få mulighed for at læse børnebøger igen. Tror jeg er mest And

 7. Dorte Slouborg
  11. marts 2017 / 17:36

  Vil rigtig gerne give bøgerne til en lille familie med 2 dejlige drenge 🙂 Adam på snart 6 år og Noa på snart 1 år. Ved de vil gøre stor lykke! Tænker jeg er en bjørn 😉

 8. Mai
  11. marts 2017 / 23:58

  Jamand! Mine på 3,5 og 5,5 vil sikkert more sig over And og Bjørn, og hende på 1 år skal nok komme efter det 🙂 Jeg er nok And, haha, og mine to store er hver deres, det er SLÅENDE med sådan en forskel. Vil notere mig bøgerne her. God weekend!

 9. Susanne
  12. marts 2017 / 07:31

  Jeg skal snart være farmor ❤️❤️ Det ville være skønt med gode børnebøger på hylden, så vi rigtig kan hygge og holde farmortid, der går ganske vist lidt før hun forstår bøgerne, men pyt jeg vil glæde mig til det lige tid den tid kommer ❤️❤️
  Kh
  Susanne

  • Susanne
   12. marts 2017 / 07:32

   Ups. Glemte at jeg er en bjørne-farmor

 10. Alexandra
  12. marts 2017 / 16:48

  Jeg vil gerne vinde bøgerne og læse dem med min datter, der meget snart bliver to – og hendes lillesøster engang, selvom hun dog stadig ligger i maven. Det lyder som om jeg er mest Bjørn 🙂

 11. 12. marts 2017 / 20:41

  Jeg vil læse dem sammen med min søn Elliot. Herhjemme er vi forældre vist hhv en and og en Bjørn – ikke helt uden udfordringer

 12. Katrine K
  13. marts 2017 / 09:11

  Jeg vil læse dem med mine døtre – nok mest den yngste, der går i vuggestue 🙂 og der er nok mest bjørn i mig 🙂

 13. Camilla Nyegaard
  13. marts 2017 / 10:55

  Jeg vil læse sammen med mine 2 døtre. Ved bare at de vil elske dem.

 14. Elisabeth
  13. marts 2017 / 12:23

  Jeg ville læse den med mine børn på næsten 4 og næsten 1. Jeg er vist lidt en and:)

 15. Janne
  13. marts 2017 / 14:55

  Jeg ville læse dem sammen med min 4-årige søn, og mon lillesøster på et halvt år ikke også ville få glæde af dem. Hun elsker at hygge med os, når vi læser bøger sammen.

  • Janne
   13. marts 2017 / 14:56

   Og der er nok mest bjørn i mig ☺

 16. Camilla Hovej
  13. marts 2017 / 21:56

  Jeg vil elske at læse dem med min datter på knapt 3 år 🙂 Jeg er nok mest and, men også meget bjørn – jeg prøver i hvert på at være mindre and 😉

 17. Maria
  14. marts 2017 / 06:30

  Jeg elsker bøger og har altid læst meget, men efter jeg er blevet beriget med to niecer er der kommet en ny dimension ind i bogglæden – jeg vil derfor elske at kunne læse bøgerne sammen med mine niecer på 4,5 og 2 år.
  Og jeg må nok erkende, at jeg både er and og bjørn – men mest bjørn 🙂

 18. Dorthe Wolff
  14. marts 2017 / 09:52

  Jeg ville læse dem med mine drenge Toke og Lauge.
  Beskrivelserne af and og bjørn lyder som en beskrivelse af faren og jeg – jeg er mest som en bjørn og han er udpræget and. Det har resulteret i en del kompromiser i de syv år vi har været sammen!

 19. Karina
  14. marts 2017 / 10:00

  Jeg vil da vanvittig gerne læse den med mine to mindste. Det bedste er at læse sammen, især når det er bøger, der rammer begge. Krydser fingre.

 20. Helle
  14. marts 2017 / 12:44

  Jeg vil læse bøgerne med min datter. Hun ELSKER bøger og til trods for hendes korte levetid (1,5 år) så har hun allerede været igennem en ret betydelig del af bibliotekets babybøger. Så lidt nye bøger på bogreolen vil helt sikkert være et hit. Hilsen bjørnemor 🙂

 21. Jeanette
  16. marts 2017 / 13:13

  Jeg er vist mest bjørn, mens min søn er and. Han er lige fyldt to og elsker at læse. Samtidig er det en hyggestund hvor vi kan sidde med ham helt alene uden lillebror på 4 mdr som ellers tit tager opmærksomheden.

 22. Ida
  16. marts 2017 / 21:20

  Jeg elsker inspiration som det her! Jeg har netop skrevet ønskeliste til Noahs 1-års fødselsdag, og listen af bøger var lang. Men de her står (desværre) ikke på – Så dem ønsker han sig i stedet her hos dig 🙂
  Hmm… Jeg er mest en bjørn, men med lidt and i mig. En bjørn fanget i en ands krop? Eller måske omvendt? Jeg har lige ædt en halv pakke Kinder (og en halv pakke Cookies – Shhhh!), så jeg har nok mest en krop som en stor bjørn 😉

 23. Monica Figgé Jensen
  19. marts 2017 / 19:27

  Jeg vil læse dem med mine 2 drenge 🙂

 24. Lauren
  19. marts 2017 / 19:54

  Hvor fedt! Jeg har aldrig hørt om disse bøger før. De bliver læst sammen med min lille søn på 1½ år, hvis jeg er så heldig at vinde, og så har vi en ‘bonus kusine’ på knap 3, som nok også vil elske at høre historierne! Og så tror jeg, efter en weekend med en del fødselsdagsfester og et noget skiftende vejr, at jeg i hvert fald er ligesom bjærn i aften (og nu går jeg og finder dynen frem 🙂 )

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *