I selvsving over… FERIE

Scrunch foldbar frisbee og spand // Rudolph Care Kids solcreme faktor 30 // UV-heldragt // Badekåbe – Biker Race // UV-bluse og -flæsetrusser // Strandtaske – Seashell Swim og Big Wave // Mudpuppy puslespil i pose (udsalg) // Djeco mini grafic farveblyanter og kort med dyr // Badekåbe – Graceful Swimmers

Apropos det med at have en blog om ligegyldigheder, ikke? Jeg er gået totalt i selvssving over vores sommerferie. Som jeg fortalte i mit Big deal eller big deal-indlæg for et par uger siden, har Sømanden og jeg bestilt årets sommerferie, og jeg er allerede gået helt i selvssving over det. Det.bliver.så.godt. Især når vi skal fortælle til D, at vi skal et sted hen, hvor man kun behøver have shorts med i kufferten. Jeg glæder mig så meget, går ugentlig ind på hjemmesiden og kigger på billeder og skriver indre pakkelister. 

Manden min synes naturligvis, at det er absurd komisk, at jeg allerede fabler om pakkelister, gode life hacks til den lange rejse, hvad børnene skal have med af underholdning, hvilken størrelse de mon bruger i sandaler til den tid og så videre, og så videre. Jah, jeg kan godt se, at jeg måske er i lidt mere end almindelig god tid, men jeg ser det bare som et udtryk for barnlig glæde. På feriefronten er jeg stadig bare et barn.

Og angående min pakkeliste… Den har primært centreret sig om hele bade-situationen (som jeg glææder mig til) og underholdning til børnene (som jeg frygter lidt).

Badetøj, badekåber og svømmegrej: Hvert forår (omend vi ikke heeelt er der endnu. suk) får jeg lyst til farver og tøj, der vækker glæde og gerne smil på læben. Sådan noget tøj laver molo. Jeg har fået et gigantisk crush på Graceful Swimmers-badekåben. Virkelig, virkelig flot print og perfekt til når lille C kommer op af vandet. Gold Fishshell-badetøjet er også så fint. Der kunne jeg bare godt have ønsket, at der fandtes en heldragt, omend flæsetrusser og UV-bluse også må være cute med cute på.

Jeg har hørt så meget godt om de der hajfinner, SwimFins, som børn kan bruge til at lære at svømme (dem har jeg da i min iver glemt at få med i collagen). Har jeres børn prøvet dem? Jeg overvejer virkelig at købe en til D, som vi kan have med på ferie. Så længe han kan bunde, er D frygtløs i en svømmehal. Kæmpe bomber fra kanten, hovedspring, lader sig kaste ud i vandet. Svømmer faktisk også ret godt med en “spaghetti” (“pool noodle” på engelsk), men den skal jo også slippes en dag.

Det næste, jeg har fundet, er de her vandtætte strandtasker. Jeg synes selv, at de er ret geniale. En handy lille taske, som børnene selv (argh, lille C måske med lidt hjælp) kan bære deres badetøj i, og i flyet kan de fungerer som overraskelse til børnene med underholdning og lignende.

Underholdning: Jeg har – gudskelov! – ingen erindring om nogensinde at have været på et fly med helt umulige børn som medpassagerer. Selvom jeg selv er mor, kan jeg levende forestille mig, at også jeg når en grænse for, hvornår andres børn bare er for meget. Jeg vil derfor græmme mig helt enormt, hvis andre syntes, at vores børn var irriterende at rejse med. Nej, selvfølgelig må børn have lov til at være kede af det (eksempelvis på grund af ondt i ørene over kabinetrykket), men et barn, der sidder og sparker til sædet foran? Nej, det kan vi lige så godt prøve at undgå.

Vi skal selvfølgelig have en iPad med på flyet til lejlighedsvis passivisering i form af lydbøger eller tegnefilm. Dét holder vi os ikke for “fine” til. Små hoveder kan også sagtens kede sig på en lang flyvetur. Børnene (eller… primært D) skal derfor have et sæt hovedtelefoner, og disse fra Elgiganten til 199 kr. (som jeg igen har glemt at få på collagen) har indbygget børnesikring, så børn ikke kan skrue dem op til mere end et vist niveau. Smart, synes vi.

Tja, hvad skal vi ellers have med af underholdning? Spil helt garanteret! Puslespil, familiespil og selvfølgelig også farver og klistermærker. Jeg forærede forleden D en notesbog med farvede sider, som han nu fast bruger som en tegne- og klistermærkebog i stedet for et “løsbladssystem”. Det jeg ret meget fan af og han heldigvis også. Derudover skal vi selvfølgelig have pakket børnenes spande fra Scrunch og verdens letteste og bedste frisbee, der lige er til at krølle sammen og putte i tasken.

Jeg kunne fable i timevis om, hvor meget jeg glæder mig til vores sommerferie, men med 700+ ord i dette indlæg er det vist på tide at stoppe 😉 Har I også allerede lagt sommerferieplaner?

Share:

6 Comments

 1. Anette w
  25. januar 2017 / 20:54

  Hvor skal i hen?! Jeg er med dig hele vejen på pakning. Vi har allerede planlagt vores (cykel)ferie og jeg glæder mig!

  • cand.mor
   30. januar 2017 / 18:23

   Til et sted, hvor man kun behøver pakke shorts 🙂

   Halvdelen af fornøjelsen ved ferier er næsten af glæde sig til dem.

 2. 26. januar 2017 / 10:48

  Når man flyver med børn, bør ingen være for fine til at bruge alle kneb til at underholde. Hvad med snacks? Sådan lidt lige som en hund der hele tiden skal have godbidder – ja det bruger vi altså selv 🙂

  • cand.mor
   30. januar 2017 / 18:24

   Nå ja, du har så ret. Snacks må vi ikke glemme. Men må man godt have medbragt mad med på flyet, eller skal man købe i lufthavnen?

 3. Henriette
  31. januar 2017 / 15:34

  At glæde sig er halvdelen af en ferie
  I løbet af foråret flytter vi i nyt hus (fra fjerdesalslejlighed) og får en lillesøster, så vi holder sommeren i vores nye have. Jeg glæder mig som et lille barn til at have have. Og det har bare at være shortsvejr i DK til sommer

  • cand.mor
   3. februar 2017 / 17:24

   Haha ja, det har du helt ret i. Og så er ens ferie pludselig meget længere end bare otte dage.

   Aj, det lyder altså også helt fabelagtigt. Og sikke et år, I får!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *