Big deal eller big deal

Det, der for mig, er en ubetydelig lille hverdagsting, er for dig måske en milepæl af de helt store. For dig er det måske big deal, at I kun fik lov til at sove til 06:30, mens det for os er big deal, at vækkeuret viser mere end 06:00. Big deal eller big deal? 

Selvom hverdagen er vendt tilbage til os med ubarmhjertig styrke og uformindsket tempo, fyldes livet i forstaden naturligvis stadig af en masse big deals af både den ene og den anden slags. Flest af de store. Om der skal føjes et ‘heldigvis’ eller et ‘desværre’ til det, må jeg være jer svar skyldig på, for selvom mit hjerte slår kolbøtter over hver eneste nye ting, børnene kan, er det heller ikke uden hjertesuk, for jeg vil så gerne suge hvert lille øjeblik med de to små (stor, Mor, jeg er en stor dreng nu!) til mig. Det er vist desværre ikke menneskeligt muligt, når der også skal være plads til ‘hvem afleverer i morgen?’, ‘husk at tage kød op til aftensmad’, ’struktureret eller semi-struktureret interview?’, ‘mor, jeg vil gerne have en rumfødselsdag, når jeg fylder fem’, ’svar lige på den der høring’… og ja, min pointe er vist klar.

Som sagt – hverdagen herhjemme er fyldes af en masse små og store big deals, og I skal da naturligvis bringes lidt up to date på mig selv og barylerne, når jeg nu er så uregelmæssig i min blogging.

 • Lille C kan nu sige MOR. Kæmpestort. Det bruges dog – heldigvis! – også om ‘far’, hvilket jeg personligt jubler over, så det ikke partout er mig, der skal op, når hun synger sin smukke morgen-’sang’ kl. 04:45.
 • Jeg har modtaget off print (pdf’en af et færdigt bogmanus) på mit bidrag til en konferencebog, jeg har skrevet et kapitel til. Mega-kæmpe WHOOP WHOOP! Nu glæder jeg mig så helt afsindig meget til at modtage det fysiske eksemplar af bogen.
 • Storebror er nu rundet 4,5 år, og faktisk på dagen for sin halvårsfødselsdag (endda uden at vide det) satte han sig til morgenmaden og proklamerede, at han gerne vil have en rumfødselsdag til sommer, når han fylder fem. Det må man alligevel give ham – han levner god tid til planlægning. Hvor den interesse kommer fra, har jeg ikke det fjerneste begreb om, men det lyder spændende, og hvis interessen holder, ved jeg faktisk allerede godt, hvordan hans kage skal se ud. (I kan se den på mit Pinterest-board HER.)
 • Jeg sidder pt. og skriver på en forskningsansøgning og ærger mig noget så grusomt over, at jeg smed mine noter om kvalitativ metode ud, efter jeg havde været til eksamen i det for nu (alt for) mange år siden. Jeg troede ALDRIG, at jeg igen skulle forholde mig til interviewformer, reliabilitet, kodning og en masse andet ’skæg’.
 • Lille C har udviklet en vild fascination af katte og går og miauv’er på livet løs, men når de så kommer hen til hende, er hun rædselsslagen for dem. Det er naturligvis (host host) enormt synd for hende men også helt vildt morsomt. Og apropos katte, insisterede D til en familiejulefrokost på, at Nynne (børnenes grandfætters forældres hund) var en kat. Den er lille, ja, men en kat er det nu ikke.
 • VI HAR BESTILT SOMMERFERIE!

Hvad sker der hjemme hos jer i øjeblikket?

Share:

8 Comments

 1. Henriette
  10. januar 2017 / 20:39

  Åhr nogle fine store ting!!! Synes det er så hyggeligt at følge med hos jer Rumtema er i min optik lidt sjovere, og nemmere at honorere, end det superhelte tema, min søn har sat sig for øje, når han bliver fire her i slutningen af denne måned. Jeg er ikke kreativ
  Udover en fire års fødselsdag har vi et par andre big deals: f.eks. venter vi langt om længe barn nr 2 OG er i gang med at bygge drømmehuset. Det er dælme sgu store ting på en gang

  • cand.mor
   12. januar 2017 / 19:22

   Du er sød! Tak, Henriette <3

   Årh, superhelte er da også ret cool. Nemt at lave superheltekapper af filt, tænker jeg, og superhelte-"logoer" (?) af hama perler. Har faktisk nogle "pins" på boardet her, https://dk.pinterest.com/candmorblog/superheltef%C3%B8dselsdag/ Måske det kan bruges?

   Det er da KÆMPE big deal. Så meget tillykke med alle ting!!

   • Henriette
    14. januar 2017 / 18:51

    Åh tusind tak!

    Har også lige indset jeg må oprette en pinterest-konto og få en inspiration. Tak

    • cand.mor
     14. januar 2017 / 19:03

     Man skal i hvert fald ikke sige, at der ikke sker noget i jeres liv 🙂

     Pinterest er (potentielt) en giga tidsrøver, men simpelthen også en guldgrube af gode idéer og inspiration til alt, hvad man kan komme på at lede efter. Især i forhold til kreating, fødselsdage, indretning og mad har jeg fundet virkelig god inspiration der.

 2. 11. januar 2017 / 09:53

  Sommerferie! Åh ja. VI graver vist have til den tid. Og fedt med ‘din’ bog. Det er da mega big deal.

  • cand.mor
   12. januar 2017 / 19:19

   Sådanne skønne planer har vi desværre ikke, så vi må nøjes 😉

   Tak for det, Lone. Ja, det er ret big deal for mig. Lavede også lige en lille happy dance i bilsædet, da jeg læste mailen. (og nej, ikke mig der kørte :))

 3. 11. januar 2017 / 14:56

  Sig til, hvis du mangler noter eller bøger om kvalitativ metode. Jeg har masser. 🙂

  • cand.mor
   12. januar 2017 / 19:16

   Åh, det ville være skønt. Smider dig lige en besked på messenger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *