Mickis julesmåkager med appelsin // En let og lækker juleopskrift

I år har jeg kun bagt én slags småkager indtil videre, nemlig Mickis julesmåkager med appelsin. Nu, jeg har fået ferie, skal jeg ikke afvise, at jeg kommer til at bage i morgen, og jeg skal heller ikke afvise, at jeg kommer til at bage de her igen 🙂 

Micki – ja, ham fra Den Store Bagedyst – er ophavsmanden til de lækre julesmåkager med appelsin, som D og jeg bagte for lidt tid siden. Opskriften kan findes i bogen  Den store bagedyst – De bedste opskrifter fra jul og nytår, og Lindhardt & Ringhoff har givet mig lov til at dele opskriften med jer. Tak for det ♥

Opskriften er super nem og rigtig let at gå til, og – ganske vigtigt – den egner sig fortræffeligt til at udstikke figurkager med sammen med børn. Eneste anke for mit vedkommende er, at der gerne må skrues lidt ekstra op for julekrydderierne, men det kan vi jo heldigvis selv styre efter vores egen smag.

Klar – parat – bag 😉

Opskrift på julesmåkager med appelsin

Ingredienser:

  • 550 g mel
  • 175 g flormelis
  • 1 knsp. salt
  • 1½ tsk stødt kanel
  • ½ tsk stødt nellike
  • 1/4 tsk stødt ingefær
  • 300 g koldt smør
  • 2 æg
  • Fintrevet skal af 1 økologisk appelsin

How to:

  • Bland alle de tørre ingredienser sammen.
  • Smuldr smørret i dejen og tilsæt appelsinskallen.
  • Slå æggene ud i en kop, pisk dem kort sammen og brug dem til at samle dejen. (Vask gerne hænderne først i koldt vand, så hændernes varme ikke får smørret til at smelte for hurtigt.)
  • Stil dejen på køl en times tid.
  • Rul dejen ud i ca. 3-4 mm tykkelse og stik småkager ud i forskellige former.
  • Bag småkagerne ca. 8 minutter ved 200 grader (alm. ovn).
  • Enjoy 🙂

PS Skulle I få lyst til at prøve kræfter med julesmåkager med indlagte “vinduer” af bolcher, kan I læse i indlægget HER, hvordan man gør.

Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *