Mens vi venter… Hvad skal vi lave juleaftensdag?

Jeg kan levende huske det – nøj, hvor var ventetiden til juleaften lang! Så mange timer, der skulle fordrives inden “den store finale”. Heldigvis laver DR Ramasjang hvert år helt eminent “Mens vi venter”-fjernsyn, men fjernsyn fra morgen til eftermiddag er jo heller ikke en holdbar løsning. Hvad gør vi så? 

Nogen praktiserer det, at børnene får en tidlig julegave, der kan leges med om eftermiddagen og forsøde ventetiden. Jeg har også overvejet, om vi skulle gøre det i forhold til husets storebror, men jeg er endnu ikke nået et svar. (Sidste frist for at bestille hos Børnenes Kartel – og mange andre webshops – er i morgen den 22. december kl. 14, så jeg har lige lidt tid at løbe på endnu) Måske vi har lidt i “gavekassen”, der kan findes frem, hvis legen skal hjælpes lidt på vej.

Hvad gør I juleaftensdag, men vi alle venter? Altså jer, der ikke har travlt i køkkenet 🙂

Mine forslag til svar på “Jeg keeeder mig! Hvad skal vi lave juleaftensdag?”. I kan…

… klippe julepynt. Too much is never enough er min ydmyge mening, når det handler om børns hjemmelavede julepynt. De er så hamrende stolte, og hvorfor ikke hellere danse om træet med skævt klippede kravlenisser gemt bag pangfarvede guirlandepyntede grene end sirligt påsatte og tilpas nedtonede glasornamenter?

… lave ekstra julegaver. Armbånd, perleplader, skåle af Hama Maxi- eller Midi-perler (som er afsindig nemme at lave. I kan læse en guide til det her), børnekunst.

… bygge en hemmelig hule på værelset. (også god til juledagene, når man kan få store papkasser som byggemateriale)

… lave en kuglebane. Det behøver ikke være den flotte, færdige fra Quercetti (der ellers vil være en god “før-julegave), men med køkkenruller, tape og pap kommer man langt.

… læse julehistorier højt for hinanden og rigtig gerne i den hjemmebyggede hule.

… lave racerløb i haven. Bilerne fra Wonder Wheels kan holde til lidt af hvert.

… bage julekager eller måske bruge denne opskrift på påskekyllinger af hvid chokoladetrøffel som basis for at bygge små trøffelsnemænd. En nem opskrift på julesmåkager med appelsin finder I også i dette indlæg.

Links til collagen: Fiskars børnesaks // Udstikkere fra Maileg // Den store nissebog // Hama Maxi-perler // Brandbil fra Wonder Wheels // Kuffert med tegne- og maleredskaber fra Djeco // Kuglebane fra Quercetti

Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *