Giv dig selv en pause: 5 fantastiske indlæg og links

2015-12-24 16.02.36

December er en måned, der måske endnu mere end de øvrige måneder emmer af logistikkabaler- og bøvl. Ja, bøvl er måske ikke så pænt et ord at bruge om december, men nogle gange tænker jeg seriøst, at det kunne være en fordel med synkroniserede kalendere med de 10 familier, vi gerne vil hygge med denne måned. Eller måske bare en automatisk “Find 4 timer til risengrødshygge”-generator. Dét ville være smart 🙂

Al hverdags- og festlogistikken taget i betragtning, kan de små pauser godt blive glemt en smule. Det synes jeg i hvert fald selv. Jeg har derfor samlet fem skønne links og indlæg, der måske kan give jer en undskyldning til lige at lave en Maude og tage et par minutter for jer selv. God læselyst… 

1. Smilerynker: Om det intuitive forældreskab – Hvorfor er det så udfordrende at være forældre i dag, når udbuddet af fagpersoner og alskens bøger om børneopdragelse er større end nogensinde før? Et tankevækkende indlæg om den moderne forældre med selviscenesættelsesbehov, lange dage i institutionerne og “the good enough parent”.

2. DR3: Prinsesser fra Blokken – Et gribende indblik i en verden HELT ANDERLEDES fra vores lille forstadsmiljø i Aarhus. En dokumentar, hvor jeg troede, at jeg skulle have bekræftet nogle fordommen, men hvor DR3 på eminent vis giver os et vue ind i en række tilsyneladende hårde pigers tilværelse, Jeg staser mig ud med pigerne,  jeg fatter sympati for dem, og jeg græder med dem, når de fortæller om oplevelser, inden børn skulle være udsat for. Det er ikke nemt at flygte, men det er heller ikke nemt at være her.

3. Happy Housewife: Hverken slik eller ballade – Therese er ikke fan af Halloween – jeg er heller ikke. Thereses klumme i Århus Onsdag finder I på side 2.

4. First Mom Problems: Min datters køn kan aldrig være et tabu – Katrine fra First Mom Problems’ dejlige indlæg om at lade piger være piger og ikke tabuisere normalen. Læs også rigtig gerne kommentarfeltet, der er fyldt med kloge og velformulerede betragtninger.

5. Valdemarsro: 7 finde julebøger til børn – Ann-Christines børn har også en ganske gedigen julebogssamling (og et par overlappere med vores egen samling). Mangler I derfor inspiration til julebogslæsning med børnene, synes jeg, at I bør kigge forbi Ann-Christines indlæg og grav især ned i kommentarfeltet, hvor hendes læsere kommer med det ene gode forslag efter det andet.

Share:

4 Comments

 1. 6. december 2016 / 20:06

  Whey – tak for opbakningen! 😉 og jeg bliver da vidst nødt til at tage en Maude og se det dér “prinsesser fra blokken” m 🙂

  • cand.mor
   7. december 2016 / 20:12

   Argh men jeg forstår det ikke! Og især ikke fordi at D faktisk vakler (vaklede?) mellem at synes, at det var spændende og alt for uhyggeligt på den trælse måde.

   Det er altid skønt at lave en Maude 😉

 2. 7. december 2016 / 20:09

  Jeg har slugt alle 4 afsnit med prinsesserne. Det er altså meg anderledes end mig verden. Og det kan jeg faktisk godt lide at se lidt om.

  • cand.mor
   7. december 2016 / 20:10

   Åh, jeg mangler stadig nr. 4! Og ja, det er super fedt at blive hevet lidt ud af sin comfort zone og få et indblik i en (meget) anderledes måde at leve på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *