Black Friday eller Green Friday

black-friday-green-friday

Black Friday er mega udskældt i øjeblikket, og i stedet ser vi en enorm masse af meget aktive Facebook-brugere, der plæderer for Green Friday, men jeg tænker, om man ikke kan kombinere de to? 

Black Friday er endnu en amerikansk tradition, som vi danskere (og en stor del af resten af verden) har taget til os. Ukritisk taget til os, mener nogen. Black Friday handler traditionelt om forbrug – og meget af det – og jeg tror, at mange af os kan nikke genkendende til den der følelse af “udsalgspanik”, når man står og kigger på en ting, der er sat voldsomt meget ned, men… Har jeg nu også brug for den?

Læs også: Ganni, stil og forbrugerismens store hammer

Forbrug for forbrugets skyld bør aldrig tilskyndes. Til gengæld mener jeg, at det sagtens kan lade sig gøre at kombinere #blackfriday og #greenfriday Køb de ting, som du alligevel står og mangler, og udnyt Black Friday-rabatterne til at købe dem i nogle bedre materialer, der på grund af rabatterne pludselig er blevet økonomisk tilgængelige. Bedre materialer holder bedre – især hvis man behandler dem ordentlig (se linket nedenfor) – og vil på kort sigt resultere i mindre forbrug og på lang sigt i et bedre og mere bæredygtigt miljø for os alle.

Læs også: I Prefer 30

Hvad gør jeg så selv?

Her på bloggen kommer I igen til at kunne finde en guide over de bedre Black Friday-rabatter, der bliver udgivet lidt over midnat i nat. For nu tredje år i træk samler jeg de webshops, som jeg selv kigger os, og giver en oversigt over de rabatter, de har, til børn, kvinder og mænd samt til hjemmet. Dem vil jeg i hvert fald selv scrolle igennem i morgen, hvor jeg satser på at få størstedelen af julegaverne i hus.

Foruden julegaverne, der jo skal holdes tem’li’ hem’li, vil jeg helt konkret kigge efter lamper til vores stue (sådan nogle skal jo være flotte at se på i maaange år, men er bestemt ikke billige), og så håber jeg, at H&M sætter en del af deres tøj med kashmir ned, så både storebror, lillesøster og jeg selv kan komme lune gennem vinteren.

#blackfriday, #greenfriday – hvor står I selv der?

Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *