Halloween-lygter, klappe-sammen-malerier og en slags trylleri fra IKEA

2016-10-20-17-25-27

Jeg er mega god til at lege, men så ringe til at være kreativ sammen med børnene. Det indrømmer jeg blankt. For nogle uger siden, lykkedes det mig dog at finde overskuddet til at hive maling og forklæder frem fra gemmerne og krea’e den lidt med storebror. Det kom der nogle rigtig fine ting ud af, og så fortæller jeg også om noget trylleri, der sker i IKEA i øjeblikket.* 

Ikke kaste med malingen!!

Jeg kan levende huske min gamle billedkunstlærers udtryk, når vi i de små klasser blev sluppet løs med maling og pensler. Det var så livstræt, haha. Jeg var dog ikke en af de værste, kan jeg huske. Temmelig sirlig og fokuserede meget på at tegne inden for stregerne (også dengang…). Til gengæld fandt jeg min indre Picasso frem, når der skulle laves klappe-sammen-malerier. Det elskede jeg! Og den iver har jeg nu overført på storebror D. Godt med maling på penslen. Rigtig klatte med malingen på den ene side af papirer. Gerne tykke klatter, der løber godt ind i hinanden. Klap sammen og fold ud. Hvilket mønster, der kommer frem, er så fascinerende for både store og små.

Samme eftermiddag kastede D og jeg os over en anden lille kreasyssel. Vi lavede nemlig små Halloween lygter/lanterner, der har pyntet i vores vindueskarm lige siden. Halloween-sæsonen er jo overstået for længst, men hvorfor ikke male julemotiver og måske bruge dem som gaver til familien fra de små? Hvordan vi lavede dem, kan I læse nederst. Nu først til IKEA, der både kan trylle, og som støtter en ganske særlig sag.

Viste I, at IKEA kan trylle? 

Argh, det kan de vist ikke helt. Måske nogen kan jonglere, et par korttricks eller finde mønter bag vores ører, men helt trylle kan de ikke. Og dog. IKEA har nemlig gang i en stor kampagne, der handler om at sætte fokus på børns retttighed til leg, og som endeligt kulminerer på Børnerettighedsdagen søndag den 20. november. Som del af denne kampagne opfordres børn til at tegne en tegning af deres fantasitøjdyr og aflevere den i en IKEA-forretning senest søndag den 20. november, altså på Børnerettighedsdagen.

Når konkurrencen er slut, udvælger IKEA Danmark de allerbedste finalister og sender dem videre til et IKEA panel, der udvælger 10 internationale vindere. Disse 10 vindertegninger får deres fantasitøjdyr produceret som et rigtigt tøjdyr, der vil blive solgt som en del af næste års børnerettighedskampagne. Dét er da en slags trylleri! 

Tegningen af børnenes fantasitøjdyr skal ske på en skabelon, der kan findes i IKEA-forretningerne. Vil I hellere tegne hjemmefra, har jeg skabelonen som pdf-fil. Vil I deltage, så send mig blot en mail, så sender jeg jer en skabelon.

Foruden indtægterne fra salget af fantasitøjdyrene støtter IKEA fra den 20. november til den 24. december børns ret til at lege ved at donerer 1 euro, for hver gang en kunde køber en børnebog eller tøjdyr. Alle pengene bliver doneret til organisationer, der hjælper børn og unge i nogle af verdens fattigste samfund ved at finansiere langsigtede programmer, der er med til at skabe plads til leg og en bedre fremtid.

Leg for livet. Bogstaveligt talt ♥

2016-10-20-16-57-44

Nem lygte/lanterne til fyrfadslys

Materialer:

  • Et stort syltetøjsglas med plads til et fyrfadslys. Låget har I ikke brug for.
  • Maling og pensler. Vi brugte MÅLA maling og pensler, som IKEA havde foræret os.
  • Kraftigt ståltråd.

How to:

  • Slip fantasien løs med malingen. Mal og leg. Vi malede en hyggelig græskarmand efter inspiration fra børnehaven.
  • Lad lygten tørre. Gerne natten over.
  • Klip et langt stykke stråltråd af og snur det to gange rundt om syltetøjsglassets “hals. Flet nu ender ind under ståltråden og lav en hank. Vær rigtig obs på, at det skal snurres samt til, så hanken ikke falder af, når glasset løftes.

 

* Jeg har fået en lille gavepose med lidt kreating og legetøj fra IKEA for at hjælpe med at sprede budskabet om børns ret til at lege, men det har ikke været bestemmende for, om jeg ville hjælpe IKEA. Det havde jeg gjort uanset ♥

Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *