Min mors mave

800_3673

Forleden aften, hvor jeg ikke kunne sove, lå jeg og tænkte på, at jeg da i grunden læser alt for lidt lyrik, og inden jeg vidste af det, havde ord samlet sig til vers og siden til strofer, og et lille digt lyste op fra telefonens noter. Jeg grublede i lang tid over, om det overhovedet skulle komme længere end til blot at blive delt mellem Sømanden og mig selv, men som jeg tidligere har kastet både drømme og novelleagtige skriblerier ud til jer, tænkte jeg, at så søde, som I er, skader det ikke at vise jer mine sene aftenskriblerier. 

Min mors mave

Min mor har en mave.
Maven har selv en lille mave. Topmaven, kalder hun den.
Blød og rar. Min mors mave.

Lige der, siger min mor, og peger på sin mave.
Lige der, siger hun, der har du og storebror ligget.
I min mors mave.

Kom så, op at stå, siger min mor. Op på mors topmave.
Mor er stadig højere end mig, når jeg står op.
På min mors mave.

Av, siger min mor. Av, nej altså forbudt, siger hun.
Jeg har fået tænder. Fire styks. Og jeg bider.
I min mors mave.

Er du træt, spørger min mor. Skal du sove, spørger hun.
Jeg lægger hovedet på min bamse. Min mor løfter mig op til sig, og jeg slapper af.
På min mors mave.

.

Konkurrence på bloggen: Vind bObles sandormen eller grisen. Konkurrencen slutter fredag den 9. september kl. midnat. Deltag lige HER.

Share:

2 Comments

    • cand.mor
      1. september 2016 / 09:38

      Du er sød, tak <3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *