Rejsedagbog fra Finland – del 2

Billede 23-08-2016 18.46.24

Post-workshop træthed 🙂

Så er anden og sidste del af min rejsedagbog fra sidste uges tur til Finland renskrevet og på bloggen. Det føles allerede som afsindig lang tid siden, at jeg var afsted, men det er det jo på ingen måde.

Del 1 af min rejsedagbog kan I finde HER.

Tirsdag 23. august 2016

06:15     Bip, bip, biiiip! Uret ringer. Avs, det var tidligt. Bør nok lade være med at tænke på, hvad klokken er i Danmark. Jeg har sådan lyst til at skrive hjem i Sømanden for at høre, hvordan natten er gået, men lader være. Krydser fingre for, at de stadig sover. 

07:00     Tusser ned til morgenmaden i selskab med en bog. Jeg synes altid, det er lidt mærkeligt at sidde alene og spise morgenmad på et hotel, så jeg nyder min mad og kaffe i selskab med en nobelprisvinder. Det er heller ikke ringe.

09:45     Præsentationerne er nu godt igang. Jeg må blankt indrømme, at jeg kun forstår meget, meget lidt af al økonomien og deres statistiske metode. Økonometri?? Tobins Q?? I hotellets reception mødte jeg dog et velkendt ansigt, nemlig en PhD-stipendiat fra CBS, jeg mødte, da jeg sidste år var på miljøskifte der. Dejligt at se hende og lige få catchet up.

10:50     Fryser. Ved ikke, om det er fordi, at der er koldt, eller om jeg faktisk er en kende nervøs. Skal på om ti minutter!

Billede 23-08-2016 17.47.27

Ja ja, jeg havde mere tøj på end på billedet 🙂

11:40     Presentation done! Temmelig mærkeligt at rejse så langt for så kort tid. Men det gik godt. Heldigvis. Dejligt at blive bekræftet i, at det, man forsker i, er interessant. Det var en meget velforberedt discussant, jeg havde, og jeg fik gode og brugbare kommentarer.

14:50     Hele dagen er fyldt med præsentationer og diskussioner. Vi er nu godt igang, og det er vist helt rimeligt at sige, at der findes mange måder at give feedback på. Nogle mere heldige end andre. I hvert fald hvis man ønsker, at folk skal huske en for det positive bagefter. Suk altså!

16:05     Nu er der kun tre præsentationer tilbage, og jeg kan se en ende på dagen. Ikke at det ikke har været det værd at tage den lange tur herop, men sådan en dag, hvor man bare sidder ned og lytter, er mega hård for både hovedet og kroppen. Dagen igennem har jeg mailet lidt med Sømanden. Lille C var ikke fan af at blive afleveret i morges, og det skærer godt nok lidt i morhjertet. Holde hele tiden øje med, hvad klokken er dansk tid.

19:05   Hotellet, Helsinki Airport – ligger i sengen og er totalt mast. Og mega sulten. Og savner dem derhjemme. Og har muligvis svært ved at formulere mig ordentligt. Fordi workshoppen sluttede så sent, og fordi flytiderne hjem til Billund passer dårligt, er jeg stadig i Finland. Ved godt, hvor jeg helst vil være, men når det nu skal være, er det også okay med uforstyrret nattesøvn 😉 Inden jeg forlod workshoppen, fik jeg min discussants egen phd-afhandling med en fin lille og opmuntrende dedikation i. It will be a succes! så jeg kan takke Hanken CCG for en ganske berigende dag. På vej til lufthavnen deler jeg en taxa med en finne. Temmelig heldigt for vores chauffør taler kun dårligt engelsk, og mit finske er lidt rustent 🙂 Oppe på værelset får jeg skrevet lidt med Sømanden, der forestår facetime med ham og børnene. Han hiver dog i land igen, da D ikke vil, og han ikke er helt sikker på, hvordan lille C vil reagere. Av!

Billede 23-08-2016 18.43.40

Billede 23-08-2016 19.12.56

19:50     Tilbage på værelset. Skulle lige tjekke, hvor lang tid det tager at gå til terminalen. Ikke længe. Fandt et supermarked, hvor jeg provianterede lidt aftensmad og der heller ikke kunne modstå fristelsen til at købe lidt gaver med hjem. Starbucks blev også lige aflagt et besøg. God kaffe var savnet. Lige nu sidder jeg i værelsets lænestol og ser Bones med finske undertekster. Meget lowkey aften. På instagram kan jeg læse, at det ikke er alle steder, man tager lige hjem efter workshops og konferencer. Læs med HER, og så forstår I måske, hvorfor jeg muligvis har valgt det forkerte forskningsområde 😉

21:20     Kunne altså godt blive forfalden til sådan et aftenkarbad i selskab med en god bog. Nu godnat!

Onsdag 24. august 2016

05:25    Okay, nu kan jeg lige så godt stå op! Har sovet frygteligt i nat. Lige dele “hold nu mund, aircon!” og “shit, jeg må bare ikke sove over mig!”. Dårlig kombi. Især når det heller ikke var nemt at falde i søvn i går.

06:00     Træder ud af elevatoren, lige idet der åbnes for morgenmaden. Der er overraskende mange mennesker oppe så tidligt. Folk, der som jeg sidder alene, business people med attachetaske og fancy business talk, helt almindelige familier. Jeg har altid undret mig over, hvilke slags folk der kommer på den slags vældig fancy hotellet (det undrede jeg mig også over denne gang). Helt i staver kan jeg dog ikke tillade mig at falde, for mit fly hjem mod Danmark er inden for rækkevidde.

Billede 24-08-2016 08.43.28

08:50     Billåååånd! Argh, nu taler tidsforskellen altså til min fordel. Dejligt at være på dansk jord igen.

10:10     Lander på matriklen. Skal liiige have en kop kaffe og stene lidt tv. Mit hoved er helt proppet af indtryk og træthed.

11:20     Så skal der hentes børn! Kan ikke vente længere…

Billede 24-08-2016 12.00.25

Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *