Jeg glæder mig til // Wheat AW16

Wheat_FW16_7

Med fare for at gentage mig selv fra januar i år, hvor jeg i indlægget HER skrev om Wheat SS16, så er Wheats kollektioner blandt de, jeg glæder mig mest til hver sæson, og Wheat AW16 er ingen undtagelse. 

Følelsen, når jeg bladrer ned gennem de mange billeder fra kollektionen, er både genkendelighed og opfindsomhed. Wheat må velsagtens være et af de mærker i Danmark (måske endda i Skandinavien), der associeres mest med den nordiske børnetøjsstil med lyse farver, lette gevanter, rolige mønstre og prints. Derfor, tænker jeg, kan Wheat ikke skeje helt ud med all over prints og skarpe farver. Men derfor skal kollektionerne jo stadig ikke ligne hinanden.

Til forskel fra forårskollektionen er farverne naturligvis “tungere” her i Wheat AW16, da efteråret og de mørke dage nærmest kalder på mørke(re) farver, mere strik, mere hygge. Der, hvor man så kan se en forskel fra sidste efterårs- og vinterkollektion, er i farvernes nuancer, tøjets snit og prints. Kald mig bare en kende nørdet, men jeg synes faktisk, at det er både spændende og hyggeligt at nærstudere et mærkes kollektioner og sammenligne dem 🙂

Wheat_FW16_collage1

Wheat_FW16_8

Wheat_FW16_collage3

Wheat har altid (i hvert fald så længe, jeg har haft et øje (og en pengepung) rettet mod dem) været rigtig gode til de små detaljer i pigernes prints og til at gøre drengetøj interessant. Ikke “bare” bukser og skjorte/t-shirt, men tøj med små finurligheder og især håndtegnede prints, som Wheat virkelig excellerer i. Både til pigerne og drengene. Charlotte, der både ejer og designer hos Wheat, fortalte mig engang, at de sidder og håndtegner alle mønstre og prints selv. For mig gør det altså tøjet lidt ekstra særligt.

For en gangs skyld er det lykkedes mig i lookbook’en for Wheat AW16 (den I ser billeder fra i dette indlæg) at finde to favoritsæt, som bare straks ramte mig, og som er de ukronede favoritter i denne kollektion. Til D er det sættet nedenfor med ternet skjorte og stribet strik. Der er en urban drengethed over det, som jeg bare er helt vild med, samtidighed med at tøjet jo i og for sig er enormt klassisk. Mit favoritsæt til C finder I tre billeder herunder. Det er sættet med den hvide body, ærmeløse kjole med fugleprint samt sølv leggings. Simpelthen så piget (uden at være nuttet) og med plads til masser af bevægelsen hos en lille pige, der da ikke skal sidde stille og dimse, når det er sjovere at lege fangeleg.

Wheat_FW16_collage2

Wheat_FW16_36

Wheat_FW16_collage4

Wheat AW16 kan naturligvis købes på Wheats egen webshop HER (hvor en masse fra SS16 stadig kan fås på udsalg med op til 50% rabat, BABY og JUNIOR). Efterårs- og vinternyhederne er allerede begyndt at komme på webshoppen, og pålidelig kilde siger, at resten af kollektionen forhåbentlig er på webshoppen ved slutningen af august. Og derudover kan I, hvis I klikker forbi en af Wheats instagramkonti HER se en nyhed fra Wheat, som mange små piger garanteret vil juble over. Den kan købes fra september.

Er I også Wheat-fans?

Share:

2 Comments

 1. Cecilie
  1. august 2016 / 12:03

  Hvor er det fint Hvor kan man se resten af billederne fra kollektionen?

  • cand.mor
   2. august 2016 / 06:48

   Ja, den er så fin, så fin, den kollektion!

   Resten af billederne skal man desværre have presseadgang til Wheat’s site for at se, men jeg har næsten taget alle billederne fra lookbook’en, og ellers kan du finde lidt flere her: https://wheat.dk/pages/lookbook Der ligger ikke så mange nu, men der plejer at komme flere til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *