Storebrors fødselsdag med LEGO tema

2016-07-03 14.13.06

Om det har været en eller anden fornægtelse af, at jeg nu har en stor dreng på fire år, der har gjort, at jeg endnu ikke har vist noget fra D’s fødselsdag med LEGO tema, jeg ved det ikke. Jeg har ellers haft masser af vise fra både fejringen med familien og fra besøget af børnehaven. Under alle omstændigheder kommer her det første indlæg om hans fejringer, og måske sidder der andre, der skal holde fødselsdag med LEGO tema, så kan I jo kigge med her 🙂 

Nærmest lige siden, at vi holdt D’s piratfødselsdag sidste år (se mere om både nemme DIY-invitationerpiratmad og gaver til ægte pirater og se billeder fra dagen), har han vidst – og proklameret – at han gerne ville have en fødselsdag med LEGO tema. Faren elsker at bygge LEGO med ham, moren elsker at planlægge børnefødselsdage på pinterest, så hvorfor ikke?

2016-07-03 13.18.29

2016-07-03 13.19.14

MADEN

Vi havde inviteret familien til om eftermiddagen, og derfor stod den på det klassiske fødselsdagsbord med boller, frugt og masser af kage. Opskrifterne, vi brugte, var: sprøde og luftige boller med manitoba-mel fra detbedstejegvedsquashkage med cremecheesefrosting fra Copenhagen Cakes og chokolademuffins med fuldkornshvedemel (den opskrift er så blevet væk for mig!)

Fødselsdagskagen var klart det vigtigste for D, og den skulle naturligvis pyntes med LEGO figurer. På Pinterest havde jeg set, at man kan putte almindelige lagkagelys i hænderne på figurerne, så det skulle vi naturligvis også. Derudover er kagen pyntet med en LEGO gravko og M&Ms.

De små muffins på bordet er blot pyntet med smørcreme med vanille, men som prikken over i’et havde jeg lavet små LEGO mænd og klodser af fondant (købt HER hos Bagetid [jeg købte en del til lillesøsters fødselsdag også, så jeg fik en fin rabat], som jeg puttede i isterningebakker købt i Legoland (find dem også HER). Der begik jeg dog den fejltagelse, at jeg ikke 1) gik igang i ordentlig nok tid, så figurerne havde tid nok til at tørre, og 2) penslede formene med flormelis, inden jeg puttede den færdige fondant i. Det gik god alligevel, og især LEGO mændene af gul fondant er jeg godt tilfreds med. Jeg har før lavet min fondant selv, men det er en kende besværligt at stå og skulle smelte skumfiduser, så den færdige fondant vil jeg klart bruge igen en anden gang.

2016-07-02 09.17.45

2016-07-03 13.45.44

PYNTEN

Ingen fest uden pynt, og til en ægte fødselsdag med LEGO tema hører sig naturligvis LEGO pynt til. Selvom bordet var rigelig fyldt, havde vi faktisk kun lavet to slags pynt til dagen.

1) Små LEGO spyd til at stikke i bollerne. Spydene er lavet af ekstraklistermærkerne fra D’s LEGO aktivitetsbøger (I kan se dem i indlægget HER), der er klistet på almindelig hvidt kopipapir med en lille tandstikker imellem, og så har jeg klippet silhuetten ren.

2) LEGO mænd af Hama-perler. Pinterest bugner af inspiration til, hvad man kan lave med Hama-perler, og det skorter bestemt ikke på LEGO skabeloner. Vi lavede et par figurer med LEGO Ninjago og et par med LEGO arbejdsmænd. En enkelt men virkelig effektfuld festpynt. Ingen tvivl om, at her blev holdt LEGO fest! Mine pins med inspiration til Hama-perler kan I finde HER.

2016-07-03 13.32.35

2016-07-03 13.46.16

Flere idéer til en fødselsdag med LEGO tema kan I se på mit Pinterest-board HER.

 

Share:

6 Comments

 1. Christine D C
  1. august 2016 / 10:01

  Hvor fint 🙂 Stort tillykke med ham og tak for inspiration til kommende fødselsdage!

  • cand.mor
   2. august 2016 / 06:46

   Tak for det, Christine, og det var så lidt. Håber noget af det kan bruges. For os endte det i hvert fald med at blive en super nem fødselsdag at planlægge.

 2. Lea
  1. august 2016 / 17:03

  Tusind tak for god inspiration! Det er perfekt til 4-års fødselsdag i september 🙂

  • cand.mor
   2. august 2016 / 06:46

   Aj, det var godt at høre!

 3. 3. august 2016 / 13:13

  Så fint og sikke en fantastisk idé med fondant i isterningebakkerne. D er heldig at have sådan en fantastisk mor 🙂

  Og lad os så lige glemme for en stund at næste gang skal der 5 lys i kagen – Yikes!

  Kh Lou

  • cand.mor
   3. august 2016 / 13:57

   Årh, du er sød. Tak for det!

   Deny, deny, deny! Og om lidt skal der laves en kage med ét lys i. Dét har jeg også svært ved at forstå.

   Klem og vi ses i morgen,
   Marina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *