En overraskelseskage til Farfar

2016-02-28 14.25.33

Reklame - affiliate

Rosa Gerlulff Nyholm og Martin Kjeldsen, Rosas spionkagebog – 22 opskrifter fra Rouladegade, Forlaget Carlsen 2015, kan købes HER.

Som så mange andre børn er D stor fan af Rosa fra Rouladegade. Måske også lidt forelsket i hende? Og konceptet med en overraskelseskage er han helt med på. Vi har bare ikke haft anledning til at bage en overraskelseskage til nogen, men det havde vi i søndags. 

I søndags skulle D nemlig passes af sin farfar og farmor, mens Sømanden dømte håndbold i nærheden. Hvad var mere oplagt end at medbringe kage til eftermiddagshyggen?

D’s farfar er et havemenneske af kaliber (I kan se lidt glimt af haven HER). Det er så smittende at høre ham fortælle om sine haveplaner (højere vildere naturligvis), og han er altid god for råd, når mit lille frimærke af en have volder mig kvaler. Derfor hev vi selvfølgelig Rosas spionkagebog frem, og formiddagen blev brugt på at lave Laurits’ kolonihavekage.

2016-02-28 14.26.53

2016-02-28 14.26.09

Selve kagen er en svampet gulerodskage med både hasselnødder og chokolade, og ovenpå er der smørecreme drysset med kakao (“Det er jorden, Mor!”) og pyntet med små marcipangrøntsager. Som I kan se (forhåbentlig ;)), har vi lavet en masse gulerødder, tomater, lidt peberfrugt, agurker, salat, blomkål og sidst men ikke mindst små chilier, for dem er D’s farfar en mester udi, så de skulle selvfølgelig også med.

Nu skriver jeg “vi  har lavet…” Det er vist en tilsnigelse, for D lavede vitterligt ikke meget på den kage, men når man har men børn at gøre, er det jo komplet underordnet. At han trillede to tomater betyder jo næsten, at han lavede det hele selv 😉

2016-02-28 14.26.55

Stolt og glad! Jeg ved ikke, om det store smil skyldtes, at han skulle overrække sin farfar overraskelseskagen, eller om det var udsigten til eftermiddagskage, der gav ham sådan et kæmpe smil 🙂

Share:

4 Comments

  • cand.mor
   3. marts 2016 / 09:31

   Tak. D tog også gerne al æren for den 🙂

 1. Annemarie
  3. marts 2016 / 10:48

  Jeg har lidt problemer med dit link til bogen:)

  • cand.mor
   3. marts 2016 / 13:39

   Så skulle det gerne være rettet. Tak fordi du skriver!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *