Hvad skal man have af tøj til graviditeten? // Mine fem uundværligheder

Diverse tøj og sko61

Det er nemt at bruge penge, når man er gravid. Alt, alt for nemt. Først og fremmest skal den lille ny verdensborger ekviperes på alle mulige punkter, men dernæst er der også det lillebitte problem, at den gravide sjældent kan nøjes med at bruge sin eksisterende garderobe gennem hele graviditeten. Så lidt nyt skal man oftest have købt, men man behøver ikke udskifte hele sin garderobe, bare fordi maven runder en smule, og man ikke længere kan nå sine tæer.

Her i indlægget har jeg samlet de fem elementer, som jeg ikke ville have kunnet klare mig uden.

1. Ventejeans

Er man til jeans, skal man da på ingen måde undvære ens favoritbukser gennem flere måneder. Udvalget af ventejeans er kæmpestort. H&M er kendte for jeres, Mamalicious har også et rigtig godt udvalg, og søger man mod ASOS har de også et udvalg, hvor der er noget i alle prisklasser.

På jeansfronten har jeg gennem begge mine graviditeter klaret mig igennem med to par jeans, et sort par og et par i blå. Første gang var begge fra H&M, men denne gang var jeg så heldig at få disse jeans i gave fra Mamalicious, og de vinder altså over H&M’s i min optik. Stoffet er blødere, elastikbæltet når længere op på maven, så jeg ikke får den ret så uklædelige “elastikstribe” hen over maven, og så er elastikbæltet syet på inden i bukserne i stedet for bare på linningen. Dette er måske en meget lille detalje at lægge mærke til for de fleste, men det betyder altså, at når man skal hive op i bukserne, risikerer man ikke at hive elastikbæltet af, fordi man altså hiver i selve buksen.

2. En sort nederdel

Selvom jeg klart er til jeans, er der bare nogle gange, at jeg har lyst til kjoler og nederdele. Og qua mit job, der til tider kræver, at jeg har nogenlunde corporate tøj på, har en sort nederdel (et pencilskirt) været uundværlig. Jeg har en fra Mamalicious. Den kan jeg desværre ikke finde på nettet, men den på collagen ligner og kan findes her.

3. Basistoppe

Først underdele, så overdele… Basistøj vurderes forskelligt af alle folk. For nogen er læderjakker basistøj, for andre pallietblazere og for andre igen blå skjorter. Én ting, vi dog godt kan blive enige om, er, at man har brug for et vist lager af sorte og hvide toppe. Enten til selvstændig brug eller som et ekstra lag under bluser/skjorter.

Den top, jeg har vist på collagen, er ikke en ventetop, men passer helt eminent til både flade, voksende og runde maver. Jeg har den både i sort og hvid, og jeg har en af dem på fem ud af syv dage (og så er den pivbillig! 2 for 180 kr.). Toppen er lang nok til at nå ned over selv en højgravid mave, og dens rib i siderne og øverst på ryggen er med til at “holde styr på” maven. Den top kan jeg altså ikke anbefale nok.

4. Cardigans

Ét stykke tøj, man stadig kan passe uanset ens taljemål, er cardigans. Nu hvor jeg har gået i de samme få bukser, de samme få nederdele og de samme sorte og hvide bluser og t-shirts, har cardigans og små jakker (den her jakke har jeg eksempelvis brugt enormt meget) været min redning. Med det meget åbentstående tøj, jeg har haft på, har jeg til tider frosset min mave en smule. Derfor har jeg brugt min uldcardigan fra MarMar afsindig meget. Jeg købte min for laaang tid siden hos Glade Rollinger, der har den på udsalg lige nu, og MarMar selv har også indledt final sale (voksencardigans her).

5. Enkle kjoler

En rimelig god “regel” (i mangel af bedre ord) at have in mente, når man overvejer at købe noget ventetøj, er anvendelighed. Hvor mange anledninger kan jeg bruge den her xxx i? Altså kan den dresses op og ned? Særligt med kjoler må det gøre sig gældende. Jeg havde min store kjoletøjkrise, da jeg skulle til min fætters bryllup, men er vi ikke ude i helt så vilde tøjkriser, må hverdag vs. fest være tilstrækkeligt at tænke på. En sort kjole som den på collagen er en rimelig god investering (og så til kun 260 kr.). Selv har jeg haft denne fra Mamalicious (ville dog have ønsket, at den havde korte ærmer i stedet) samt en kjole fra H&M’s almindelige basisserie, som jeg ville have ønsket, at jeg havde fundet noget før. H&M’s basisserie kan man også generelt sige er pivgod til at være leveringsdygtig i ventetøj – masser af stretch, mange forskellige styles og farver og til rigtig få penge…

Og nu til jer! Hvad kan/kunne I ikke undvære i jeres ventegarderobe? Og har I tricks til billigt tøj, der kan bruges under graviditeten?

 

Konkurrence på bloggen: Vind en valgfri gåbil fra Italtrike i indlægget her. Konkurrencen slutter mandag den 3. august 2015 kl. midnat.

 

*** Følg cand.mor på Bloglovin’Facebook og instagram ***

Indeholder affiliate links.

 

Share:

2 Comments

 1. Signe Ryberg
  30. juli 2015 / 11:23

  Jeg er helt enig i de ting du skriver. Jeg har købt basistoppe fra Samsøe. Deres Long Sue i flere farver har tjent mig vel i gennem hele graviditeten. Cardigans er også uundværelige og jeg har haft to kimonoer og en poncho, som har tjent samme formål.

  • candmor
   3. august 2015 / 14:45

   Tak for det, Signe. Åh ja, jeg har også en håndfuld t-shirts fra Samsøe, jeg har skambrugt både i denne og sidste graviditet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *