Maden til lille D’s piratfødselsdag og opskrift på nemme fødselsdagsboller

2015-07-05 14.03.27

Til lille D’s piratfødselsdag i søndags havde vi inviteret en ordentlig bunke familie og venner, og sådan nogle spiser ret meget mad 😉 Aj, som altid når Sømanden og jeg holder fødselsdage, vil vi hellere være sammen med vores gæster end at stå i køkkenet, så vi prioriterer højt, at maden er nem at lave, og at en masse kan forberedes i forvejen. I søndags var det varmere end varmt, og heldigvis indeholdt menuen en masse fingermad og læskende ting. Og kage skulle vi naturligvis også have! 

På bordet om eftermiddagen var:

  • Frugt en masse! Ananas, melon, vindruer, jordbær
  • Grøntsagsstave
  • Nemme fødselsdagsboller (se opskrift nederst i indlægget)
  • En masse forskellig ost, marmelade og honning
  • Kage: Rabarbermuffins (efter denne opskrift hos Copenhagen Kiddo) og vandbakkelseskagemand med blåbær og chokoladeknapper
  • Guldmønter
  • Små snacks (det gjaldt om at holde styr på saltbalancen) serveret i disse “redningsbåde” fra Nicolas Vahé

Om aftenen fyrede vi op i grillen (= tændte for gassen ;)) og serverede hotdogs med ketchup, hjemmesyltede rødløg (opskrift efter Valdemarsro) og agurker (Frk. Jensens opskrift) og Sømandens hjemmerørte remoulade.

2015-07-05 14.03.36

Opskrift på nemme fødselsdagsboller, 16 stk. 

Ingredienser:

  • 50 g gær
  • 3 dl lunkent vand
  • 50 g sukker
  • 10 g salt
  • 100 g blødt smør
  • 1 æg
  • 375 g hvid hvedemel
  • 250 g hvid hvedemel med fuldkorn (alternativt grahamsmel)
  • Derudover brugte vi blå frugtfarve til at farve bollerne med, men det kan naturligvis udelades 🙂

How to:

  • Opløs gæren i det lunkne vand. (Hvis I vil farve bollerne, skal I tilsætte farven til vandet her.)
  • Tilsæt resten af ingredienserne, men hold lidt af hvedemelet tilbage.
  • Ælt dejen i mindst fem minutter – gerne på røremaskine – og tilsæt resten af hvedemelet efter behov.
  • Lad dejen hæve tildækket i 20 minutter ved stuetemperatur.
  • Slå luften ud af dejen og form 16 boller.
  • Lad bollerne hæve tildækket 60 minutter ved stuetemperatur og bag dem derefter 15-20 minutter ved 200 grader (forvarmet ovn, ikke varmluft).

 

*** Følg cand.mor på Bloglovin’Facebook og instagram ***

 

Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *